Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το ελικόπτερο λύση στο… μποτιλιάρισμα

Το ελικόπτερο λύση στο… μποτιλιάρισμα

Μια πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, πρόταση προς τους πολίτες της Μόσχας ώστε να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα έκανε ο κυβερνήτης της ρωσικής πρωτεύουσας. Ποια ήταν αυτή; Να αγοράσουν ελικόπτερο!

«Εγώ μετακινούμαι με ελικόπτερο. Πρέπει και εσείς ν΄ αγοράσετε ελικόπτερα αντί γι΄ αυτοκίνητα και έτσι δε θα χρειάζεστε τους δρόμους», πρότεινε ο Μπορίς Γκρομόφ. Οι δηλώσεις του κυβερνήτη της Μόσχας έρχονται ενώ ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Ρωσίας συνταράσσεται από ένα σκάνδαλο που αφορά τις εργασίες για την κατασκευή δρόμου, ο οποίος συνδέει τη Μόσχα με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, προκαλώντας ακόμα περισσότερα μποτιλιαρίσματα από τα συνήθη.

Βέβαια, η συμβουλή του Γκρομόφ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Μόσχα, καθώς απαγορεύονται οι ιδιωτικές πτήσεις πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι ανώτεροι ρώσοι αξιωματούχοι γλιτώνουν πάντως τα μποτιλιαρίσματα καθώς τα υπηρεσιακά αυτοκίνητά τους διαθέτουν σειρήνες και φάρους που τούς επιτρέπουν να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας όπως τα ασθενοφόρα, τα αστυνομικά και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε