Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το ΕΛΚ παίρνει αποστάσεις από τον Μπερλουσκόνι

Το ΕΛΚ παίρνει αποστάσεις από τον Μπερλουσκόνι

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζοζέφ Ντολ, τάχθηκε υπέρ του Μάριο Μόντι στις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.

“Ο υποψήφιός μας στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές είναι ο Μάριο Μόντι”, είπε ο Ντολ, διευκρινίζοντας μια θέση που το ΕΛΚ είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα υιοθετούσε από τον Δεκέμβριο. Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο PdL, ότι η συντηρητική παράταξη του ΕΚ “δεν στηρίζει τις λαϊκιστικές θέσεις του” και ότι “μετά τις ιταλικές εκλογές, θα υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση και πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις”.
   
Για πολλούς παρατηρητές αυτό σημαίνει ότι ίσως επίκειται η υποχρεωτική απομάκρυνση του κόμματος του Μπερλουσκόνι από το ΕΛΚ, καθώς η στάση και οι θέσεις του ιδρυτή του δεν ταυτίζονται με τις αξίες που θεωρούνται βασικής και αδιαπραγμάτευτης σημασίας από τα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

“Πρόκειται για απερίσκεπτη δήλωση, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Ντολ εξέφρασε μια προσωπική άποψη”, υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία RAI.
Ευρωβουλευτές του PdL έκαναν λόγο επίσης για “απαράδεκτη”τοποθέτηση, υποστηρίζοντας πως “το ΕΛΚ δεν έχει λάβει επίσημη θέση” σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπερλουσκόνι… χαρίζει την προεδρία στον Ντράγκι

Τα βρήκε με τη Λέγκα του Βορρά ο Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε