Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν ένας εγκληματικός οργανισμός”

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαδραμάτισε ένα ρόλο πολύ πιό ενεργό, από όσο μέχρι τώρα είχε δεχτεί, στη δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζεται σε έκθεση ιστορικών.

“Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν ένας εγκληματικός οργανισμός”, τονίζει ο Εκαρντ Κονζ, ένας από τους ιστορικούς που μελέτησαν και έριξαν φώς στο ρόλο του υπουργείου στο Ολοκαύτωμα , όπως γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό “Ντερ Σπίγκελ”.

“Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μετείχε ενεργά ήδη από την αρχή σε όλα τα μέτρα καταδίωξης, στέρησης των δικαιωμάτων, εξόντωσης και εξολόθρευσης των Εβαίων”αναφέρει ο ιστορικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φρανφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”.

Μετά την κατάρρευση του ναζιστικού καθεστώτος το 1945, έγιναν τα πάντα για να κρυφτούν όλα όσα έγιναν στο υπουργείο. Μέχρι σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, ένας από τους πιό σημαντικούς θεσμούς αφότου η Γερμανία ξανααπέκτησε μια θέση στη διεθνή σκηνή, αφήνει να εννοείται, με κάθε ευκαιρία, η άποψη ότι είχε πάρει αποστάσεις από το ναζιστικό καθεστώς.

Στα αρχεία, οι ιστορικοί που ασχολήθηκαν με το θέμα βρήκαν πράγματα που οι ίδιοι ανέφεραν ότι ήταν πραγματικά σοκαριστικά.

Η έκθεσή τους που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα υπό τον τίτλο “Η διοίκηση” , ξεκίνησε το 2005 από τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας της εποχής εκείνης, τον Γιόσκα Φισερ και συντάχθηκε από τέσσερεις φημισμένους ιστορικούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε