Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το ηφαίστειο Μπουλουσάν προκαλεί προβλήματα στις πτήσεις

REUTERS
Η κυβέρνηση των Φιλιππινών εξέδωσε προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρίες και κατοίκους λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στο Μπουλουσάν.
Οι αρχές των Φιλιππίνων εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη προειδοποιήσεις προς τις αεροπορικές εταιρίες και τους κατοίκους περιοχών κοντά στο ηφαίστειο Μπουλουσάν, το οποίο εκτόξευσε ξανά στάχτη.
 
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο ηφαίστειο, που βρίσκεται σε ύψος 1.565 μέτρων, χθες Τρίτη, και κοινότητες που βρίσκονται κοντά στον κρατήρα καλύφθηκαν από γκρίζα στάχτη. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων εξέδωσαν προειδοποίηση καλώντας την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να “συμβουλεύσει τους πιλότους να αποφεύγουν να περούν κοντά στον κρατήρα του ηφαιστείου καθώς εκτοξεύει στάχτη και συντρίμμια [. . .τα οποία] μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για αεροσκάφη”.
 
Το Μπουλουσάν, στο νησί Λουσόν, 250 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα 23 ενεργά ηφαίστεια στις Φιλιππίνες.
 
Η κυβέρνηση δεν έχει διατάξει εκκένωση της περιοχής γύρω από τον κρατήρα. Οι αρχές εκτιμούν ότι 75.000 άνθρωποι σε κοντινές πόλεις ενδέχεται να κινδυνεύσουν εάν η ηφαιστειακή δραστηριότητα κλιμακωθεί.
 
Το Μπουλουσάν έχει εκραγεί 16 φορές στην καταγεγραμμένη ιστορία, πιο πρόσφατα το 2006. Άρχισε να εκλύει στάχτη ξανά την 6η Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε