Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Ιράν καταγγέλει την “πυρηνική απειλή” του Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατήγγειλε “την ατιμωτική πυρηνική απειλή” του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εναντίον του Ιράν.

“Ο κ. Ομπάμα έχει απειλήσει εμμέσως τους ιρανούς με τα πυρηνικά όπλα”, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, μιλώντας σε ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους. “Αυτές οι δηλώσεις είναι πολύ παράξενες και ο κόσμος δεν θα πρέπει να τις αγνοήσει, επειδή στον 21ο αιώνα ο αρχηγός ενός κράτους δημιουργεί την απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης”, πρόσθεσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. “Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου είναι ατιμωτικές. Υπονομεύουν τις ΗΠΑ και δείχνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι διεστραμμένη και ότι δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε” σημείωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Ιράν “δεν έχει πυρηνική ικανότητα”. Η Τεχεράνη “συνεχίζει να εξελίσσεται” προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά “αυτό συμβαίνει πιο αργά από ότι φανταζόμασταν”, πρόσθεσε ο υπουργός των ΗΠΑ. 

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξη της, δήλωσε από την πλευρά της ότι “η στρατηγική υπομονή” των ΗΠΑ τους επέτρεψε να κερδίσουν τη διεθνή υποστήριξη στο ζήτημα των κυρώσεων κατά του Ιράν. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε