Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το Ισραήλ δεν έχει ενημερωθεί για ανάκληση του Αιγύπτιου πρεσβευτή

Αυτό ανακοίνωσε επίσημη ισραηλινή πηγή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αυτής από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

“Το Ισραήλ δεν ενημερώθηκε ουδέποτε για μια ανάκληση του Αιγύπτιου πρεσβευτή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ σε διαμαρτυρία για το θάνατο πέντε αστυνομικών της στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 8 Ισραηλινών την Πέμπτη στο νότιο Ισραήλ.

“Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα για την απώλεια της ζωής μελών των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας” κατά τις επιθέσεις στην ισραηλινο-αιγυπτιακή μεθόριο, προσέθεσε ο Παλμόρ.

“Η δέσμευσή μας για τη διατήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας με την Αίγυπτο είναι απόλυτη και σε αυτό το πνεύμα θα προχωρήσουμε σε μια κοινή έρευνα” με την Αίγυπτο γι’αυτό το επεισόδιο, σημείωσε ο Παλμόρ.

Νωρίτερα και ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των Αιγυπτίων αστυνομικών και πρότεινε “την εξέταση” των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το επεισόδιο αυτό με τον αιγυπτιακό στρατό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε