Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Ισραήλ εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό θα παρεμποδίσει τον πλου των σκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

 

Πηγή του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το ισραηλινό ναυτικό είναι έτοιμο να εμποδίσει τον πλου του στολίσκου των σκαφών που έχουν προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.
 
Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έκλεισαν τα σύνορα της Γάζας όταν η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής, το 2007.
 
“Σύμφωνα με τις οδηγίες της ισραηλινής κυβέρνησης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και το Ισραηλινό Ναυτικό ετοιμάζονται για να αποτρέψουν το στολίσκο από το να πλησιάσει τις ακτές της Γάζας”, δήλωσε η στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το Ρόιτερ. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις έχουν κάνει μία σειρά ασκήσεων με θέμα την ενίσχυση του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
 
Η στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Ρόιτερ επισήμανε ότι αν τα πλοία δεν αλλάξουν ρότα, μετά τα προειδοποιητικά πυρά, θα καταληφθούν από άνδρες του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και θα οδηγηθούν σε ισραηλινό λιμάνι, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και τα αγαθά θα μεταφερθούν στη Γάζα.
 
Εάν τα πλοία καταληφθούν από ισραηλινούς στρατιώτες, θα διασφαλισθεί ότι δεν μεταφέρουν “εργαλεία για τρομοκρατία ή εκρηκτικά”, ανέφερε η ίδια πηγή.
 
Ο διεθνής στολίσκος που πλέει προς τη Γάζα μεταφέρει 10.000 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού, οικοδομικά υλικά και άλλα εφόδια και αναμένεται να φθάσει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα τις προσεχείς ημέρες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε