Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Το ιταλικό Λόττο μοιράζει 137,9 εκατομμύρια ευρώ

Ο ιταλικός “πυρετός” του Superenalotto συνεχίζει να ανεβαίνει αδιάκοπα.

Όποιος μαντέψει τους 6 τυχερούς αριθμούς που θα κληρωθούν αύριο βράδυ, πρόκειται να κερδίσει 137,9 εκατομμύρια ευρώ.  Σε περίπτωση “ορφανής κλήρωσης”, τζάκ πότ, το Σάββατο, θα αγγίξει τα 139,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα δε με μαθηματικούς υπολογισμούς, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξει νικητής, τότε, με την κλήρωση της 28ης Σεπτεμβρίου, θα καταρριφθεί “το ρεκόρ των ρεκόρ”: τα 147,8 εκατομμύρια ευρώ που κερδήθηκαν στην πόλη Μάσσα Καρράρα, κοντά στην Μπολώνια, στις 22 Αυγούστου του 2009.

Το πάθος των ιταλών για το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι, μπορεί, άλλωστε να διαπιστωθεί και μέσω των νέων τεχνολογιών. Η σελίδα του Superenalotto στο ” κοινωνικό δίκτυο” του Facebook, μετρά 445.000 εγγεγραμμένους “υποστηρικτές”. Εκείνη του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει 226.000.

Η προσέλευση παικτών κάθε ηλικίας, στα πρακτορεία, τους τελευταίους τρεις μήνες (οι “ορφανές κληρώσεις” ξεπέρασαν τις ενενήντα) αυξάνεται συνεχώς : στην Νάπολη, πολλοί, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα και το περιεχόμενο των ονείρων,για να καταλάβουν πως θα μπορούσαν να συνθέσουν την μοναδική, τυχερή εξάδα. Στην Ρώμη, δεν λείπουν εκείνοι που συνδέουν τα νούμερα του δελτίο του Superenalotto με τα αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, που μόλις ξεκίνησε και με τον αριθμό της φανέλας του πιο αγαπημένου παίκτη.

Αλλά και στον πιο αποστασιοποιημένο και “ορθολογικό” ιταλικό Βορρά, χιλιάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επωφελούνται τις καθιερωμένης παύσης,την ώρα του γεύματος, για να δοκιμάσουν την τύχη τους,στο πλησιέστερο πρακτορείο ή σε εξουσιοδοτημένο “Tabacchi” – καπνοπωλείο – όπου, κατά παράδοση, μπορεί κανείς να παίξει το δελτίο του. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι “σοβαρές” κληρώσεις, ευνοούν, συνήθως, τις μικρές πόλεις τις επαρχίας.

Δεν λείπουν, κατά συνέπεια και οι ιταλοί που ή επωφελούνται του Σαββατοκύριακου για να επισκεφθούν νέες περιοχές και κωμοπόλεις, παίζοντας, μόλις φθάνουν και το δελτίο του Superenalotto ή που ζητούν σε συγγενείς που ζουν σε θέρετρα, ορεινές περιοχές, μικρά νησιά, να συμπληρώσουν δελτία, “εξ αποστάσεως”. Πρόκειται όντως, για “νέα, μαζική, σύγχρονη ιεροτελεστία”, όπως σημειώνουν , όλο και περισσότεροι σχολιαστές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε