Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το καιρικό φαινόμενο Λα Νίνια θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο

Το καιρικό φαινόμενο Λα Νίνια θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο

Το κλιματολογικό αυτό φαινόμενο ευθύνεται για τις πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις στην Αυστραλία και την τεράστια ξηρασία στη Λατινική Αμερική.

Το Λα Νίνια αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον και για το πρώτο τετράμηνο του 2011, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εδρεύοντα στη Γενεύη Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Το φαινόμενο Λα Νίνια που παγώνει τον Ειρηνικό Ωκεανό , μπορεί δηλαδή να συνεχιστεί μέχρι τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, επηρεάζοντας τον καιρό και το κλίμα σε ολόκλητο το πλανήτη, αναφέρεται σε τελευταίο σημείωμα του οργανισμού που ανήκει στα Ηνωμένα Εθνη που χαρακτηρίζει το Λα Νίνια ως “το πιό ισχυρό κλιματολογικό φαινόμενο του αιώνα”.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό το φαινόμενο Λα Νίνια είναι τελείως αντίθετο με το φαινόμενο Ελ Νίνιο που προηγήθηκε, γιατί το Λα Νίνια έχει ως χαρακτηριστικό του ότι μειώνει υπερβολικά τη μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και το ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Το Ελ Νίνιο που κυριαρχούσε μέχρι τα δύο τελευταία χρόνια αντικαταστάθηκε εκτοτε με το Λα Nίνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε