Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το Κατάρ ζητά χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου Άναν στη Συρία

Το Κατάρ ζητά χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου Άναν στη Συρία

Το Κατάρ ζήτησε σήμερα από το διεθνή απεσταλμένο στη Συρία Κόφι Άναν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του στη Συρία, ενώ εκανε αναφορά στ κεφάλαιο VII του Χάρτη του ΟΗΕ που επιτρέπει την προσφυγή στη βία.

“Ζητούμε από τον Άναν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποστολή του γιατί είναι απαράδεκτο να συνεχίζονται οι σφαγές και η αιματοχυσία όσο συνεχίζεται επ΄αόριστον η αποστολή του”, τόνισε ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ Μπεν Γιασέμ Αλ-Θάνι κατά την έναρξη της υπουργικής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στη Ντόχα, παρουσία του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν.

“Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας την υπαγωγή του σχεδίου Άναν στο κεφάλαιο VII (του Χάρτη του ΟΗΕ) ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η διεθνής κοινότητα απέναντι στη συνέχιση της αιματηρής καταστολής στη Συρία”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν έχει εφαρμόσει το πρώτο σημείο και έχει αγνοήσει τα άλλα σημεία του σχεδίου.

Το κεφάλαιο VII του Χάρτη του ΟΗΕ προβλέπει το ενδεχεόμενο προσφυγής στη βία σε περίπτωση που απειλείται η ειρήνη.

Στην υπουργική σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Κατάρ, συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, η Αίγυπτος, το Σουδάν, η Αλγερία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μαζικούς τάφους στη Χούλα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε