Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Κογκρέσο υπερψήφισε περικοπές 38 δισ. δολαρίων

REUTERS
Το Κογκρέσο υπερψήφισε τελικά το σχέδιο του προϋπολογισμού, που προβλέπει περικοπές ύψους 38 δισ. δολαρίων στις δημόσιες δαπάνες.
Το αμερικανικό Κογκρέσο συμφώνησε τελικά σε πρόγραμμα περικοπών στα δημόσια έξοδα ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επί του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, απόφαση που αποτέλεσε την προϋπόθεση για να δοθεί η έγκριση, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των κυβερνητικών δαπανών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο νόμου θα προωθηθεί πλέον στον πρόεδρο Ομπάμα για να το προσυπογράψει.
 
Μετά από έντονη διαμάχη μηνών ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεμπουπλικανούς, που πολλές φορές ισορρόπησε στο χείλος της οριστικής διαφωνίας, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη στάση πληρωμών για το Αμερικανικό Δημόσιο, η Γερουσία με ψήφους 81 υπέρ και 19 κατά, επικύρωσε το σχέδιο του προϋπολογισμού, που νωρίτερα είχε υπερψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 260 θετικές γνώμες έναντι 167 αρνητικών.
 
Η συμφωνία επετεύχθη κυριολεκτικά “στο παρά πέντε” για το Αμερικανικό Δημόσιο τομέα αφού την Παρασκευή έληγε η χρηματοδότηση των περισσότερων υπηρεσιών του.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε