Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το “Μεγάλο Ποτάμι” που προστατεύει τον Μουαμάρ Καντάφι

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα δίκτυο αγωγών κάτω από τη Λιβύη που προσφέρει “άσυλο” στον Λίβυο ηγέτη. The Great Man Made River, το μεγάλο σχέδιο του Μουαμάρ Καντάφι για να… πρασινίσει τη Σαχάρα, το 8ο θαύμα όπως το αποκάλεσαν οι πιστοί του.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Μαϊου ο συνταγματάρχης Καντάφι εμφανιζόταν στην τηλεόραση μετά από 12 ημέρες σιγής.
Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ ήταν σε εξέλιξη και στόχος ήταν και τότε το καταφύγιό του.

Το διάγγελμα έγινε από το γνωστό πλέον ξενοδοχείο Rixos στην καρδιά της Τρίπολης αφού είναι το ξενοδοχείο των δημοσιογράφων.

Κι όμως κανείς δεν τον είδε να μπαίνει στο ξενοδοχείο. Κανείς δεν τον είδε να περπατάει στους διαδρόμους. Κανείς δεν κατάλαβε πως ο Μουαμάρ Καντάφι είχε φτάσει στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Κοινό μυστικό στο προσωπικό του Rixos η ύπαρξη ενός τούνελ το οποίο συνέδεε το ξενοδοχείο με το οχυρό του Καντάφι.
Την ύπαρξη των τούνελ γνωρίζει και το ΝΑΤΟ αφού τα περισσότερα έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες της Δύσης.

Τούνελ αγωγών χιλιάδων χιλιομέτρων ένα έργο αξίας τουλάχιστον 15 δισ. λιρών που είχε και όνομα: The Great Man Made River! Το μεγάλο τεχνητό ποτάμι δηλαδή. Ένα όραμα του Λίβυου ηγέτη, που ήθελε φέρει νερό από το υδροφόρο στρώμα της Σαχάρας, να… “πρασινίσει” την έρημο και να υδροδοτήσει στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη.

75 τόνοι ενισχυμένου τσιμέντου, χτισμένοι σχεδόν 200 μέτρα κάτω από τη Γη, τα τούνελ αυτά προσφέρουν στον Μουαμάρ Καντάφι ένας εύκολο τρόπο να αποφεύγει και τον εντοπισμό και τις επιθέσεις εναντίον του! Να κινείται υπό άκρα μυστικότητα, ασφαλείας και χωρίς κανείς να ξέρει πότε και που βρίσκεται.

Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποπτεύονταν πολύ καιρό ότι το σχέδιο αυτό του Λίβυου ηγέτη, το οποίο ολοκληρώθηκε χάρη σε Ευρωπαίους και Νοτιοκορεάτες μηχανικούς, είχε εκτός από εσωτερική και στρατιωτική χρήση.

Κάτι ανάλογο είχε βρεθεί τον περασμένο μήνα κάτω από το θερινό παλάτι του Λίβυου ηγέτη στην αλ Μπάιντα. Εκείνο όμως δεν ήταν ένα σύστημα αγωγών. Ήταν ένα παλάτι κάτω από το… παλάτι! Είχε κρεββατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνια, ακόμη και σάουνα. Ήταν απλά σχεδόν 10 μέτρα κάτω από το έδαφος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραλίγο να πιάσουν τον Καντάφι! – Τον έχασαν για λίγα λεπτά! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε