Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

To Μπαχρέϊν στην δίνη των αναταραχών

Η κατάσταση στο Μπαχρέιν βρίσκεται σε “πολύ επικίνδυνη φάση”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χάλεντ μπιν Άχμαντ Αλ-Χαλίφα στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

“Αυτό που συμβαίνει στο Μπαχρέιν αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη φάση. Υπάρχει σταθερότητα, όμως φοβόμαστε πάνω απ’ όλα το διχασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων”, δήλωσε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μπαχρέιν, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά και οι δηλώσεις του μεταφράζονταν στα τουρκικά, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Εξάλλου η κρατική αεροπορική εταιρεία του Μπαχρέιν Gulf Air ανέστειλε σήμερα όλες τις πτήσεις προς το Λίβανο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον των αρχών του Μπαχρέιν.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ζήτησαν χθες από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Gulf Air είχε αναστείλει τις πτήσεις από τη Μανάμα προς το Ιράν και το Ιράκ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στη Βηρυτό, χαρακτήρισε “ξεχωριστή αδικία” τα γεγονότα στο Μπαχρέιν.

“Αφού η βία είναι στη φύση των τυράννων και η θυσία είναι στη φύση του ιερού πολεμιστή, ερωτώ μερικούς στον αραβικό κόσμο και τον ισλαμικό κόσμο: Γιατί μείνατε σιωπηλοί μπροστά στην τυραννία σε βάρος του λαού μας στο Μπαχρέιν, μήπως επειδή είναι σιίτες;”

Την Κυριακή, το Μπαχρέιν επέκρινε τον ηγέτη του σιιτικού κινήματος λέγοντας ότι τα σχόλιά του αποτελούν “κατάφωρη επέμβαση” και προειδοποίησε ότι μπορεί να βλάψουν τα συμφέροντα του Λιβάνου στον Κόλπο.

Το Μπαχρέιν έχει κατηγορήσει το Ιράν, που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ, ότι βρίσκεται πίσω από την αναταραχή στο κράτος αυτό του Κόλπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε