Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το ΝΑΤΟ ξέμεινε από όπλα στη Λιβύη!

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αεροπορικά στη Λιβύη έχουν έλλειψη από βόμβες ακρίβειας και άλλου είδους πολεμοφόδια, αναφέρει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αμερικανούς αξιωματούχους και την Ατλαντική Συμμαχία, η εφημερίδα τονίζει πως η έλλειψη τούτη υπογραμμίζει τις περιορισμένες δυνατότητες της Βρετανίας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών για να φέρουν εις πέρας επί μακρόν μία παρόμοια, σχετικώς μέτριας έκτασης, επιχείρηση.

Η Ποστ δεν αναφέρει λεπτομερώς που οφείλεται αυτή η έλλειψη πυρομαχικών.

Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει από τις 31 Μαρτίου τα ηνία του πολεμικού άρματος που έχει επιφορτισθεί από τη διεθνή συμμαχία χωρών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να εφαρμόσουν το γράμμα της απόφασης 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ και να βομβαρδίσουν όσους στόχους των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του πληθυσμού της Λιβύης.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την Πέμπτη να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο στη Λιβύη, έπειτα από την ανάκληση των μαχητικών τους αεροσκαφών από τις επιχειρήσεις. Από δε τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, μόνον έξι συμμετέχουν επί του παρόντος στις αεροπορικές επιδρομές κατά των λιβυκών δυνάμεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε