Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το ΝΑΤΟ τερματίζει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι “η επιχείρηση στη Λιβύη θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου. Το στρατιωτικό σκέλος της επιχείρησής μας ολοκληρώθηκε”.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι τερματίζει από την 31η Οκτωβρίου την επτάμηνη επιχείρησή του στη Λιβύη, παρά τις εκκλήσεις της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βεγγάζη να συνεχίσει τις αεροπορικές περιπολίες του έως τα τέλη του έτους.

“Το τέλος της επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα”, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης σήμερα ενώ πραγματοποιείτο στις Βρυξέλλες, στην έδρα του ΝΑΤΟ, σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. Το ανώτατο αυτό όργανο της Ατλαντικής Συμμαχίας στο οποίο μετέχουν οι πρεσβευτές των 28 χωρών μελών, διευρύνθηκε με τους εκπροσώπους των πέντε χωρών μη μελών (Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαρόκο, Ιορδανία και Σουηδία) εταίρων στη στρατιωτική αυτή επιχείρηση.

Ωστόσο το ΝΑΤΟ “είναι έτοιμο να βοηθήσει τη χώρα, αν χρειαστεί ή τού ζητηθεί. Να βοηθήσει τους Λίβυους να μεταρρυθμίσουν τους θεσμούς για την ασφάλεια και την άμυνα που όλες οι δημοκρατίες χρειάζονται για να παραμένουν ελεύθερες και ασφαλείς”, τόνισε σε χωριστή δήλωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε