Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Το όνομά της ήταν Τζότι» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ινδής φοιτήτριας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η κόρη του βιάστηκε από έξι κτήνη, χτυπήθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου και δεν κατάφερε να επιζήσει. Κι εκείνος, δε θέλει να έχουν κι άλλα κορίτσια την τύχη της. Και αποφάσισε να μιλήσει. Οι λέξεις του πατέρα της 23χρονης φοιτήτριας από την Ινδία που βρήκε τραγικό θάνατο είναι σπαρακτικές.

«Το όνομά της ήταν Τζιότι και είμαι πολύ περήφανος για εκείνη» είπε ο Μπαντρι Σινχ Παντέι, πατέρας της 23χρονης Τζιότι, που δέχτηκε επίθεση σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, βιάστηκε από έξι άνδρες (ο ένας ανήλικος), ξυλοκοπήθηκε και άφησε την τελευταία της πνοή 13 μέρες μετά την επίθεση, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Τα στοιχεία της κρατήθηκαν μακριά από τη δημοσιότητα αλλά τώρα ο πατέρας της αποφάσισε να δώσει την άδειά τους για να δοθεί το όνομά της στα ΜΜΕ και να το μάθει όλος ο κόσμος. Ήθελε ο κόσμος να ξέρει όνομα της κόρης του.

«Είμαι περήφανος για εκείνη. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσει κουράγιο και σε άλλες γυναίκες που επέζησαν από τέτοιες επιθέσεις. Θα βρουν τη δύναμη από την κόρη μου», είπε ο Μπαντρι Σινχ Παντέι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ιατρικής έκανε τις δηλώσεις στη Sunday People από το χωριό του Μπίλια στο Ουτάρ Πραντές, μια επαρχία της βόρειας Ινδίας, όπου η οικογένεια απομονώθηκε για να πενθήσει.

Είπε επίσης ότι δε θέλει να αντικρίσει τα πρόσωπα των ανθρώπων που βίασαν και δολοφόνησαν το παιδί του. Θέλει μόνο να τους δει κρεμασμένους. «Θάνατος και στους έξι. Αυτοί οι άνδρες είναι κτήνη. Θα έπρεπε να γίνουν παράδειγμα πως η κοινωνία δε θα αφήνει τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν».

Οι σπαρακτικές δηλώσεις του πατέρα της 23χρονης φοιτήτριας έρχονται ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο οι βιαστές και δολοφόνοι της, οι πέντε από τους έξι αφού ο ένας θα δικαστεί ως ανήλικος. Οι πέντε ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, όπως ανακοίνωσε η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο τις 10 Ιανουαρίου.

Αρχικά, η αίθουσα του δικαστηρίου (χωρητικότητας 30 ατόμων) κατακλύστηκε από 150 άτομα που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη, αλλά εξαιτίας έντονης αναταραχής, η δικαστής διέταξε να συνεχιστεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Δικηγόροι που ασκούν τη δικηγορία στο συγκρότημα δικαστηρίων του Σάκετ, νότια περιοχή του Νέου Δελχί, διαδήλωναν εναντίον συναδέλφων τους που δήλωσαν εθελοντές για να υπερασπιστούν τους κατηγορουμένους, ηλικίας 19 ως 35 ετών, που κινδυνεύουν με την ποινή του θανάτου για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο της Τζότι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδία: Δίκη εξπρές για τα 5 τέρατα που βιάσαν την φοιτήτρια ιατρικής

Στο δικαστήριο τη Δευτέρα οι 5 κατηγορούμενοι για το βιασμό της 23χρονης Iνδής

Έκκληση του πατέρα της Ινδής φοιτήτριας

Μαρτυρία σοκ για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής

Ο σύντροφος της 23χρονης στην Ινδία μίλησε: “τους παρακαλούσα να σταματήσουν να τη βιάζουν”

Ινδία: Λίντσαραν πολιτικό γιατί βίασε γυναίκα (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε