Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το… παράκανε στην αντιπολίτευση ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών

Το… παράκανε στην αντιπολίτευση ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν – που ξεκίνησε ο Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου – “είναι επιλογή του Ομπάμα”…

Ο Μάικλ Στιλ δέχθηκε σωρεία επικρίσεων και προτροπές για παραίτηση καθώς δήλωσε:”Αυτός ήταν ένας πόλεμος που επέλεξε ο Ομπάμα…δεν είναι κάτι που επεδίωξαν ή στο οποίο ήθελαν να εμπλακούν οι Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε κατά τη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης στο Κονέκτικατ την Πέμπτη.

“Εάν είναι τόσο καλός σπουδαστής στην Ιστορία, δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι αυτό που δεν κάνει κανείς είναι να εμπλακεί σε έναν χερσαίο πόλεμο στο Αφγανιστάν, διότι οποιοσδήποτε το προσπάθησε εδώ και χίλια χρόνια στην ιστορία έχει αποτύχει;”, είπε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Αφγανιστάν επί της προεδρία του ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Μπους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι δηλώσεις του Μάικλ Στιλ προκάλεσαν κύμα επικρίσεων από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενώ ο συντηρητικός ρεπουμπλικανός αρθρογράφος Μπιλ Κρίστολ έγραψε σε μπλογκ της ηλεκτρονικής σελίδας του Weekly Standard: “Είναι περιττό να ειπωθεί ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν ήταν ΄ένας πόλεμος που επέλεξε ο Ομπάμα’ … διεξήχθη από τις ΗΠΑ υπό τους προέδρους Μπους και Ομπάμα και είχε τη σταθερή υποστήριξη του Ρεπουμπλικανών…υπάρχουν βέβαια εκείνοι που θεωρούν ότι πρέπει να αποσυρθούμε από το Αφγανιστάν και έχουν φυσικά το δικαίωμα της γνώμης τους. Αλλά μεταξύ τους δεν θα έπρεπε να συγκαταλέγεται ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος”.

Ο Στιλ εξέδωσε ανακοίνωση προσπαθώντας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του στην οποία ανέφερε ότι το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να επικεντρώσει την πολεμική προσπάθεια στο Αφγανιστάν έναντι του Ιράκ “αποτελεί δική του στρατηγική” και ότι “όπως έχουμε μάθει από την ιστορία, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει κανείς έναν πόλεμο στο Αφγανιστάν”.

“Είναι τελείως εξωφρενικό το ότι ο Μάικλ Στιλ κλονίζει το ηθικό των στρατιωτικών μας δυνάμεων στη στιγμή που αυτό που χρειάζονται είναι η υποστήριξη και η ενθάρρυνσή μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Μπραντ Γούντχάουζ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε