Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το προφίλ του νέου ροζ μπελά του Στρος Καν

Πτυχίο δημοσιογραφίας η Μπανόν, 32 ετών σήμερα, απέκτησε στη διάρκεια του 2000. Στην διάρκεια μέρους του 2002 άσκησε το επάγγελμα.

Η Τριστάν Μπανόν συστήνεται ως “δημοσιογράφος”, αν και έκανε μόνο για ένα χρόνο αθλητικό ρεπορτάζ. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα στο Παρίσι. Ακολούθησαν άλλα δύο. Από νεαρή ηλικία άρχισε σταδιοδρομία βασιζόμενη στις διασυνδέσεις της στα ΜΜΕ και στις εκδόσεις. Περιγράφεται από πολλές φιλικές σε αυτήν πηγές ως “ευαίσθητη, με φόντο μια δύσκολη παιδική ηλικία”.

“Εύθραυστη” στην όψη, ωχρή στο πρόσωπο, η γυναίκα που ανακοίνωσε ότι “θα κινηθεί δικαστικά” εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν (του DSK) “για απόπειρα βιασμού της”. Γάλλοι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι έγινε περισσότερο γνωστή κάνοντας αφηγήσεις της κακοποίησης που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία, εξαιτίας επίσης της μητέρας της Αν Μανσουρέ, στελέχους του Σοσιαλιστικού κόμματος στην Άνω Νορμανδία, παρά για τα ίδια τα άρθρά της.

Το πρώτο της συμβόλαιο για την έκδοση ενός μυθιστορήματος το υπέγραψε το 2003, τη χρονιά δηλαδή που η ίδια αναφέρει ότι ο DSK αποπειράθηκε να την βιάσει.

Συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης “Παρί Ματς”, και με την εφημερίδα “Φιγκαρό”.

“Όμως μυθιστοριογραφεί περισσότερο, παρά κάνει δημοσιογραφική δουλειά”, εκμυστηρεύεται –ζητώντας να μείνει ανώνυμη– μια φίλη της απ το στερέωμα των παρισινών εκδόσεων. Η ίδια φίλη περιγράφει μία “αξιόπιστη” γυναίκα, “με χιούμορ, διαθεσιμότητα, μαχητική, ούτε κατά διάνοια αυτόχειρα”.

Φίλη της Καμίγ, κόρης του Στρος-Καν, βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του Στρος-Καν, η Τριστάν Μπανόν έχει δημοσιεύσει στον οίκο Anne Carierre το μυθιστόρημα “Erreurs avouees (au masculin)” [Ομολογημένα Σφάλματα (στο αρσενικό)]. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνάντησε δύο φορές τον DSK. Σήμερα, μετά τον “κουρνιαχτό” γύρω από τον τέως γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, το βιβλίο είναι εξαντλημένο.

Όμως η λογοτεχνική σταδιοδρομία της Μπανόν ξεκινά με το “J’ ai oublie de la tuer”, στον ίδιο οίκο, μία αφήγηση της κακομεταχείρισής της, όπως γράφει, στην παιδική ηλικία από την ίδια τη μητέρα της, ή μάλλον από τον μαροκινό “κηδεμόνα”, στον οποίο η μητέρα την εμπιστεύθηκε να μεγαλώσει. Επισημαίνει τις “σειρές αντρών, που παρέλαυναν” στο σπίτι της μητέρας της.

Η απουσία του πατέρα και η σχέση με τη μητέρα απασχολεί πολύ τη συγγραφέα που γράφει για “τον πολύ άμεσο τρόπο καθοδήγησης, τον τρόπο να δέχεσαι κατάμουτρα πολλά πράγματα, χωρίς καμία τύψη” του άλλου.

Η μητέρα της Μπανόν την απέτρεψε να κινηθεί δικαστικά κατά του DSK το 2003. Σήμερα, όμως, η μητέρα δηλώνει “ότι υποεκτίμησε τον ψυχικό τραυματισμό” της κόρης της Τριστάν.

Από την πλευρά τους, φίλοι του DSK ερίζουν ότι η Τριστάν Μπανόν “κάλλιστα μπορεί να υποκινείται από πολιτικά κίνητρα”. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι συνεργάζεται ήδη με την νέα ιστοσελίδα “Atlantico”, που ιδεολογικά πρόσκειται στην κυβερνώσα Δεξιά στη Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε