Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το “ροζ” ημερολόγιο του στοίχισε την δουλειά!

Κινέζος στρατιώτης "επιβλέπει" την...κατάσταση! ΦΩΤΟ REUTERS
Κινέζος στρατιώτης "επιβλέπει" την...κατάσταση! ΦΩΤΟ REUTERS

Η δημοσίευση στο Ιντερνέτ του προσωπικού ημερολογίου ενός διεφθαρμένου κινέζου αξιωματούχου, όπου εκτός των άλλων περιέγραφε τα σεξουαλικά του κατορθώματα με πέντε ερωμένες…

οδήγησε στη σύλληψη και καθαίρεσή του, μεταδίδουν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
 
Ο 53χρονος Χαν Φενγκ μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από την ανάρτηση στο Ιντερνέτ από έναν ζηλότυπο σύζυγο του προσωπικού ημερολογίου του διευθυντή του Γραφείου Μονοπωλίου Καπνού στην αυτόνομη περιοχή του Γκουανζί στη νότιο Κίνα, τονίζει η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.
 
Στο ημερολόγιο περιγράφονται ιδιαίτερα γλαφυρά επίσημα δείπνα με άφθονο ποτό, ηδονές, και περιπέτειες με πέντε γυναίκες, γεγονότα που προκάλεσαν τον κόσμο και έκαναν τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνες γι’ αυτόν.
 
Τελικά, το Σάββατο ο Χαν Φενγκ συνελήφθη καθώς από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε πως δωροδοκήθηκε με 482.000 γιουάν (πάνω από 500.000 ευρώ) και ένα διαμέρισμα αξίας 300.000 γιουάν από επιχειρήσεις που επελέγησαν για την ανακαίνιση της επίσημης έδρας του Γραφείου Μονοπωλίου, όπου εργαζόταν από το 2002 έως το 2010, τονίζει η εφημερίδα. Επίσης καθαιρέθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.
 
Η Κίνα διαθέτει τους περισσότερους χρήστες στο διαδίκτυο στον κόσμο (384 εκατ.) και το Ιντερνέτ αποτελεί έναν προνομιακό χώρο δημόσιας έκφρασης και καταγγελίας των ατασθαλιών των τοπικών στελεχών.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε