Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το «σαπιοκάραβο» Πίρι Ρέις δεν τα βγάζει πέρα

REUTERS

Το ερευνητικό πλοίο των Τούρκων ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη νέο κύκλο ερευνών με σημαντικό όμως πρόβλημα στη στη μηχανή. Τώρα δεν τα βγάζει πέρα ούτε και με τον καιρό!

Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Πιρί Ρείς ανέστειλε τις εργασίες του λόγω κακών καιρικών συνθηκών και ενδέχεται σήμερα να επιστρέψει στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ.

Όπως αναφέρεται, το Πιρί Ρείς, ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των ερευνών στις 12 Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή 2400 τετρ. χλμ στην περιοχή G, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι και ανέστειλε τις εργασίες του λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Αναμένεται σήμερα να επιστρέψει στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αφού ήδη προέβη σε έρευνες σε μια γραμμή 1750 τετρ. χλμ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το πλοίο θα επανέλθει στις εργασίες του μετά την προσεχή Πέμπτη.

Πριν  από μία εβδομάδα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χαμπέρτουρκ”, ο διευθυντής του Ινστιτούτου θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης Χουσεΐν Αβνί Μπενλί ανέφερε ότι το πλοίο έχει επισκευαστεί, αλλά ότι δεν έχει τοποθετηθεί η νέα μηχανή και η γεννήτρια, επειδή “οι αρχές ανέφεραν πως τώρα χρειάζεται το ‘Πίρι Ρέις’.

Διαβάστε την σχετική είδηση:Έμεινε από μηχανή το Πίρι Ρέΐς! Κύπρος γιοκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπλοκή στη γεώτρηση στην Κύπρο; Πάνε ένα μήνα πίσω οι έρευνες; – Ελλάδα

Και γαλλική κορβέτα στο οικόπεδο 12 – Ελλάδα

Ερντογάν:”Ή θα μοιράσει το αέριο ή θα υποστεί αντίποινα η Κύπρος! – Ελλάδα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε