Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Το σενάριο του Avatar ήταν δικό μου”

“Το σενάριο του Avatar ήταν δικό μου”

Αυτό ισχυρίζεται ο Έρικ Ράιντερ και μάλιστα κατέθεσε αγωγή κατά του Τζέιμς Κάμερον λέγοντας πως το Avatar βασίστηκε σε ιστορία που έγραψε ο ίδιος.

Αμερικανός δικαστής κάλεσε τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον να καταθέσει σε δικηγόρους το προσχέδιο του σεναρίου της ταινίας “Άβαταρ” ύστερα από τον ισχυρισμό κάποιου ότι εκείνος έγραψε το σενάριο στο οποίο βασίστηκε η τρισδιάστατη ταινία.

Ο Έρικ Ράιντερ διεκδικεί αποζημίωση από τον Κάμερον και την εταιρεία παραγωγής του Lightstorm Entertainment ισχυριζόμενος ότι η ταινία του 2009 που ήταν υποψήφια για Όσκαρ βασίστηκε σε μία ιστορία που έγραψε ο ίδιος με τίτλο “K.R.Z. 2068”.

Ο Ράιντερ κατέθεσε αγωγή τον Δεκέμβριο του 2011 καταγγέλλοντας ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για να τελειοποιήσει την ιστορία του. Την Τετάρτη, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Άλαν Ρόζενφιλντ, ζήτησε από τους δικηγόρους του Κάμερον να καταθέσουν τα προσχέδια του σεναρίου.

Ωστόσο, απέρριψε αίτημα των δικηγόρων του Ράιντερ να τους δοθεί πρόσβαση στα προσωπικά ημερολόγια τόσο του Κάμερον όσο και του Τζον Λάνταου, επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής του σκηνοθέτη.

Πάντως, ο δικηγόρος του Ράιντερ, Κ. Άντριου Κεντ, δήλωσε ότι η νομική του ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε δισκέτες από υπολογιστές που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε

Η… πραγματική ιστορία του Avatar στην Ινδία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε