Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Σεράγεβο απαγορεύει τα γυρίσματα ταινίας της Α.Τζολί

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στην διάσημη ηθοποιό Ατζελίνα Τζολί να κάνει γυρίσματα για τη νέα της ταινία στη Βοσνία.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Γκαβρίλο Γκράχοβατς δήλωσε ότι η απόφαση να απαγορευτούν τα γυρίσματα ελήφθη καθώς οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Υπουργείου δεν έχουν ενημερωθεί για το σενάριο της ταινίας, που σκηνοθετεί η Τζολί.

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο και να κρίνουν αν η ταινία είναι «αποδεκτή» αφού η ιστορία αφορά τον πόλεμο στην Βοσνία.

Η Ενωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνας Τζολί. Η Ενωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995, όπως ανέφεραν βοσνιακά ΜΜΕ.

Η πρόεδρος της Ενωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς, δήλωσε ότι η Ενωση ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από το Σεράγεβο να δώσουν εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την άδεια στην Α. Τζολί να κάνει γυρίσματα στη χώρα. Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως οι “Γυναίκες- Θύματα Πολέμου” έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε.

Η κ. Χάσετσιτς δήλωσε στην εφημερίδα του Σεράγεβο “Oslobodjenje” ότι ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της Ενωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης. Η Α. Τζολί ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία και αναμένεται να μεταβεί και στη Βοσνία, από όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στην Ουγγαρία ότι η ταινία διαπραγματεύεται μια ιστορία αγάπης και δεν έχει πολιτικά μηνύματα. Η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου» ζήτησε να συναντηθεί με την Α.Τζολί ώστε να την ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το σενάριο και η Αμερικανίδα ηθοποιός φέρεται να συμφώνησε για τη συνάντηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε