Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το σκάνδαλο της Siemens συγκλονίζει ακόμα και τη Νιγηρία

Το σκάνδαλο της Siemens συγκλονίζει ακόμα και τη Νιγηρία

Το σκάνδαλο με τη μαύρα ταμεία της Siemens εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία συγκλονίζει τώρα και τη Νιγηρία.

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ανακρίνει τρεις πρώην υπουργούς στο πλαίσιο της διερεύνησης σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκεται η γερμανική εταιρία Siemens AG. 

Η Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων της νιγηριανής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι διερευνά την εμπλοκή προβεβλημένων Νιγηριανών σε περίπτωση δωροδοκίας εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας Siemens . 

Η εταιρία στο τέλος του 2008 συμφώνησε να πληρώσει ποσό 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές και γερμανικές αρχές, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρίας, που δωροδοκούσαν με χιλιάδες δολάρια αξιωματούχους σε πολλά κράτη, από το 2001 έως το 2007. Μεταξύ των χωρών όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν είναι και η Νιγηρία. 

“Η Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων κάλεσε τρεις πρώην υπουργούς για κατάθεση”, οι οποίοι φέρονται να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Φέμι Μπαμπαφέμι. Τα ονόματα των τριών πρώην υπουργών δεν έχουν γίνει γνωστά. “Η Επιτροπή θα φθάσει στις ρίζες του σκανδάλου και θα ασκήσει διώξεις εναντίον οποιουδήποτε βρεθεί ότι έχει λερώσει τα χέρια του”, δήλωσε ο Μπαμπαφέμι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε