Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το σκοπιανό ΣΔΟΕ έκλεισε 3 εφημερίδες για φοροδιαφυγή

Οι διευθυντές των τριών εφημερίδων ανακοίνωσαν ότι οι εφημερίδες αναστέλλουν την κυκλοφορία τους μέχρι να αποσφραγισθούν τα γραφεία τους.

Τρεις ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, η «Βρέμε» (Vreme) , «Σπίτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re), οι οποίες ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, δεν κυκλοφόρησαν σήμερα, καθώς η υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σφράγισε τα γραφεία τους κατά την διάρκεια φορολογικού ελέγχου που πραγματοποίησε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις τους.

Οι διευθυντές των τριών εφημερίδων ανακοίνωσαν ότι οι εφημερίδες αναστέλλουν την κυκλοφορία τους μέχρι να αποσφραγισθούν τα γραφεία τους και κατηγόρησαν τις Αρχές για μεροληπτικό έλεγχο και για προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου.

Την Πέμπτη το βράδυ σημειώθηκε ένταση στις εγκαταστάσεις του ομίλου Ράμκοφσκι, στα Σκόπια, όταν επιθεωρητές της υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μετέβησαν εκεί για την πραγματοποίηση ελέγχου, μετά από υποψίες που είχαν για φοροδιαφυγή ύψους 7,5 εκατ., ευρώ από εταιρίες του Ράμκοφσκι.

Στο κτήριο του ομίλου συστεγάζονται ο μεγαλύτερος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της ΠΓΔΜ, «Α1», οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες, εκδοτική μονάδα και μονάδες τυποποίησης τροφίμων, όλες συμφερόντων του επιχειρηματία Ράμκοφσκι.

Το όλο θέμα έλαβε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, Ωστόσο η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ομίλου και της αντιπολίτευσης ότι τα κίνητρα του φορολογικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις εταιρίες ήταν πολιτικά με στόχο την πίεση και τη «φίμωση» των ΜΜΕ του συγκεκριμένου ομίλου.

Οι διευθυντές των τριών εφημερίδων που σφραγίσθηκαν κάλεσαν τους πολίτες των Σκοπίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απόψε, στο κέντρο των Σκοπίων.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) ανακοίνωσε ότι στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει «παλλαϊκή πορεία διαμαρτυρίας», στα Σκόπια, «για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε