Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το Σουδάν ετοιμάζει διαδηλώσεις για την οικονομία

Να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους σε μια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση του Σουδάν, απειλεί η αντιπολίτευση,αν δεν αποπεμφθεί ο υπουργός Οικονομίας και δεν διαλυθεί η Βουλή,που αποφάσισε την αύξηση των τιμών σε μια σειρά αγαθών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Χαρτούμ,είχε ανακοινώσει τη λήψη έκτατων μέτρων για το περιορισμό του ελλείμματος του προυπολογισμού,στα οποία περιλαμβανόταν η μείωση των επιδοτήσεων για τα προιόντα πετρελαίου,αλλά και η αύξηση της τιμής της ζάχαρης.
 
Οι αυξήσεις στις τιμές προκάλεσαν διαδηλώσεις σπουδαστών,στις βόρειες επαρχίες όπου κτυπάει η καρδιά του αγροτικού κόσμου της χώρας. Σε ανακοίνωσή του ένας συνασπισμός 20 αντιπολιτευόμενων κομμάτων απαιτεί “την αποδοκιμασία του υπουργού Οικονομίας που δεν υπήρξε ειλικρινής στην παρουσίαση του προυπολογισμού,αλλά και την διάλυση της Βουλής η οποία ενέκρινε την αύξηση των τιμών,χωρίς ούτε να ερωτηθεί ο υπουργός Οικονομίας”.Την Τετάρτη θα συναντηθούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης,όπως αποκάλυψε στέλεχος της για να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε