Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Βέλγιο απεργεί και οι αρχηγοί κρατών δεν μπορούν να φτάσουν στη Σύνοδο

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ θα προσγειωθούν κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα προσέλθουν στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου.

Και αυτό διότι, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει τα βελγικά συνδικάτα, τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις θα υπολειτουργούν. Αυτό είναι, σύμφωνα με το Βελγικό Τύπο, ένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’Echo το εν λόγω στρατιωτικό αεροδρόμιο δε διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας, ούτε όμως και στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το στρατιωτικό αυτό αεροδρόμιο μοιράζεται τμήμα των εγκαταστάσεών του, καθώς και διαδρόμους αποπροσγειώσεων, με το πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες. Την κυκλοφορία ρυθμίζουν οι ίδιοι ελεγκτές.

Σε ό,τι αφορά το εύρος της γενικής απεργίας της Δευτέρας –της πρώτης που γίνεται στο Βέλγιο μετά το 1993–, αυτό αναμένεται να είναι μεγάλο. Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα σχολεία και στις μεγάλες βιομηχανίες. Σε ό,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα υπάρχει μία ελάχιστη λειτουργία, όπως είθισται, όταν γίνεται γενική απεργία στο Βέλγιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε