Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Το βρέφος δεν τραυματίστηκε από βομβαρδισμούς αλλά σε τροχαίο

Τα ψέματα της κυβέρνησης Καντάφι. Μέλος του προσωπικού ενός νοσοκομείου αποκάλυψε σε ξένους δημοσιογράφους ότι ένα βρέφος που νοσηλεύεται σε αυτό δεν τραυματίστηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά «σε τροχαίο».
Συνεργάτες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πήγαν ξένους δημοσιογράφους σε νοσοκομείο την Κυριακή για να δουν ένα βρέφος που υποστήριξαν ότι τραυματίστηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO, αλλά ένα μέλος του προσωπικού, με ένα σημείωμα που πέρασε σε έναν δημοσιογράφο, αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι στην πραγματικότητα τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.
 
Αρχικά οι άνθρωποι που χειρίζονται τους απεσταλμένους των ξένων ΜΜΕ για λογαριασμό της κυβέρνησης του Καντάφι πήγαν τους δημοσιογράφους σε ένα αγρόκτημα στα προάστια της Λιβύης, όπου ένας άνδρας είπε ότι μια πυραυλική επίθεση είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί ο σκύλος του και πολλά κοτόπουλα. Ο άνδρας είπε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο άλλοι άνθρωποι στην περιοχή είπαν πως άκουσαν ότι τραυματίστηκαν παιδιά.
 
Οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν κατόπιν σε νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας όπου τους επιδείχθηκε ένα αναίσθητο βρέφος που νοσηλευόταν εκεί. Ένας άνδρας στο πλάι του κρεβατιού είπε ότι είναι ο θείος της μικρής και ότι τραυματίστηκε από μια πυραυλική επίθεση της Κυριακής. Όμως ένα μέλος του προσωπικού πέρασε ένα σημείωμα σε έναν δημοσιογράφο που έγραφε στα αγγλικά: «Πρόκειται για θύμα τροχαίου. Αυτή είναι η αλήθεια».
 
Ουδείς εκ του ιατρικού προσωπικού μίλησε στους δημοσιογράφους.
 
Ένας άνδρας με πολιτικά, που παρουσιάστηκε στις κάμερες ως γείτονας του βρέφους, έσκυψε πάνω από το κρεβάτι της, φώναξε «Θεός, Μουάμαρ, Λιβύη κι αυτό είναι όλο», ένα σύνηθες σύνθημα των υποστηρικτών του Καντάφι, και καταδίκασε το NATO. Ο ίδιος άνδρας ήταν παρών σε άλλη εκδήλωση για τα ξένα ΜΜΕ, στην διάρκεια της οποίας παραδέχθηκε σε απεσταλμένο του Ρόιτερς ότι δουλεύει για λογαριασμό της ομάδας του Καντάφι που χειρίζεται τους δημοσιογράφους.
 
Η κυβέρνηση της Λιβύης υποστηρίζει ότι πάνω από 700 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 4.000 έχουν τραυματιστεί από τις νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές. Ωστόσο οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν δει συγκεκριμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ένα μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε