Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το WikiLeaks δεν ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις – Συνελήφθη ένας 16χρονος

Το WikiLeaks δεν ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις – Συνελήφθη ένας 16χρονος
Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συνδέεται με τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστότοπους ξένων εταιριών, που θεωρούνται εχθρικές προς εκείνον και που δεν στήριξαν, αλλα ούτε και καταδίκασαν, την διαδικτυακή του εκστρατεία.

Ανακοίνωση στον ιστότοπο Wikileaks που επικαλείται τον εκπρόσωπό του Κρίστιν Χράφνσον αναφέρει ότι οι επιθέσεις ήταν “μία αντίδραση της κοινής γνώμης στις ενέργειες των στόχων”.
 
Η πρόχειρα οργανωμένη εκστρατεία εκδίκησης του WikiLeaks ενάντια σε εκείνους που παρακωλύουν τις δραστηριότητές του, με την κωδική ονομασία Operation Payback, έπληξε σοβαρά τους ιστότοπους εταιριών όπως η Visa και η MasterCard, αλλά και εκείνον της σουηδικής κυβέρνησης.
 
Ο WikiLeaks επισήμανε ότι οι επιθέσεις ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε δεχτεί ο ίδιος από τότε που ξεκίνησε τη δημοσιοποίηση των 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, στις 28 Νοεμβρίου.
 
“Αυτές οι επιθέσεις εκτιμάται ότι έχουν προέλθει από μία ομάδα χάκερς γνωστή ως ‘Ανώνυμος’. Αυτή η ομάδα δεν συνδέεται με τον Wikileaks. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ανάμεσα σε κάποιον εργαζόμενο του Wikileaks και κάποιον από τον ‘Ανώνυμο΄,” αναφέρει η ανακοίνωση.
 
“Ο WikiLeaks δεν έχει λάβει καμία προηγούμενη ενημέρωση για τη δράση του Anonymous.”
 
Την ίδια ώρα έναν 16χρονο συνέλαβαν οι ολλανδικές Αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ως υπεύθυνο για τις διαδικτυακές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη από χάκερ υποστηρικτές του Wikileaks στην MasterCard, το Ebay.Inc και την PayPal.
 
Ο νεαρός φαίνεται ότι ανήκει σε ένα ευρύ δίκτυο χάκερ με το όνομα «Ανώνυμοι», οι οποίοι πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις αντεπίθεσης σε ιστοσελίδες που «εγκατέλειψαν» το Wikileaks.
 
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Ρόντερνταμ, ο 16χρονος ομολόγησε τις επιθέσεις και αναμένεται να δικαστεί αύριο.
 
Παράλληλα, οι «χακτιβιστές», δηλαδή ακτιβιστές χάκερ δεν πτοήθηκαν από τη σύλληψη και συνεχίζουν τις κινήσεις παρενόχλησης μεγάλων ιστοσελίδων, όπως του Amazon.com.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε