Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το χέρι του… Θεού και ο Σκετίνο! Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα χειρότερα ναυάγια της ιστορίας. Όταν το Costa Concordia χτύπησε στα βράχια έχω από το νησί Τζίλιο και 30 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Κι όμως, ο Φραντσέσκο Σκετίνο μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού το αίτημα των δικηγόρων του έγινε δεκτό και πλέον ο καπετάνιος του Costa Concordia μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Όχι πως μέχρι τώρα βρισκόταν πίσω από της φυλακής τα σίδερα… Σε κατ’ οίκον περιορισμό είχε τεθεί.

Ο μόνος όρος που του έβαλε ο δικαστής ήταν να μη φύγει από τη γενέτειρα του, κοντά στη Νάπολη, έως ότου να τελειώσουν οι έρευνες για την υπόθεση.
Από τις 17 Ιανουαρίου, ο Σκετίνο ήταν «φυλακισμένος» στο σπίτι του και η μόνη του υποχρέωση ήταν να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Σορέντο.

Το μοιραίο έγινε το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, όταν ο Σκετίνο μάλλον για να εντυπωσιάσει την Μολδαβή ερωμένη του, θέλησε να περάσει το κρουαζιερόπλοιο πολύ κοντά στις ακτές του Τζίλιο για την καθιερωμένη «υπόκλιση». Μόνο που το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια. Εκείνος, εγκατέλειψε πρώτος το καράβι κι άφησε πλήρωμα και επιβάτες στην τύχη τους!

Εκείνος, φυσικά, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη. Και φυσικά ότι εγκατέλειψε το καράβι. Θεωρεί επίσης ότι… ένα θεϊκό χέρι τον καθοδήγησε να σώσει πολλές ζωές. Ο Σκετίνο έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράμμα, το οποίο βρέθηκε στα… χέρια της Corriere della Sera.

«Δημιούργησα τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να σώσω τους πάντες, ανεξάρτητα από το πως ήρθαν τα πράγματα μετά. Ένας καπετάνιος μπορεί να πάρει το χρόνο του, να εκτιμήσει το επείγον του πράγματος, χωρίς να προκαλεί πανικό. Μόνο αυτός είναι υπεύθυνος, πρώτος μπροστά στο Θεό και μετά ενώπιον των ανθρώπων», γράφει.

Λέει επίσης ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι το πλοίο κινούνταν πολύ κοντά στα βράχια. Και ότι μόνο όταν είδε άσπρο αφρό κατάλαβε. «Αυτό ήταν το σημάδι που με οδήγησε να δώσω την εντολή να στρίψει το πλοίο δεξιά, από καθαρό ένστικτο. Ένα θεϊκό χέρι, χωρίς αμφιβολία, ακούμπησε εκείνη την ώρα πάνω στο κεφάλι μου. Αν είχα συνεχίσει ευθεία, θα είχαμε χτυπήσει στα βράχια με την πλώρη. Θα ήταν καταστροφή»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναυάγιο Costa Concordia: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε 235 γάλλους επιβάτες

Άλλα τρία πτώματα εντοπίστηκαν στο Costa Concordia

Βιβλίο για το ναυάγιο γράφει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο Σκετίνο έριξε το Costa Concordia στα βράχια γιατί δε φορούσε τα γυαλιά του!

Περιμένουν “απαντήσεις” απο το μαύρο κουτί του Costa Concordia

Ένα 5χρονο κοριτσάκι ανάμεσα στα πτώματα του Costa Concordia

Νέο βίντεο απο το Costa Concordia λίγο πριν το ναυάγιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε