Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το χιούμορ (;) του Ουκρανού πρωθυπουργού: “Κρύψτε τα λεφτά σας στη χώρα μας, όχι στην Κύπρο”

Το χιούμορ (;) του Ουκρανού πρωθυπουργού: “Κρύψτε τα λεφτά σας στη χώρα μας, όχι στην Κύπρο”

Επηρεασμένος από το παγωμένο κλίμα της χώρας του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Μικολα Αζάροφ, έκανε ένα… κρύο αστείο, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο απέδειξαν πως η Ουκρανία είναι ασφαλέστερη “κρυψώνα” για τους καταθέτες του εξωτερικού.

Όπως και στην Ρωσία, πολλοί εύποροι Ουκρανοί επιλέγουν την Κύπρο για τις καταθέσεις τους, λόγω του πολύ ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει στη Μεγαλόνησο, αλλά και λόγω της μικρής εμπιστοσύνης που έχει ο πληθυσμός στο ουκρανικό τραπεζικό σύστημα.

“Μόνον έμμεσα μπορούμε να αποτιμήσουμε το ύψος των ουκρανικών κεφαλαίων” στην Κύπρο, αλλά είναι “σημαντικά κατώτερο από αυτό των Ρώσων”, σημείωσε ο Αζάροφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Η ιστορία αυτή, παρ’ όλη την αρνητική της πτυχή, έχει επίσης κάτι το θετικό. Κρύψατε τα χρήματά σας στην Κύπρο, στο εξωτερικό, πιστεύοντας ότι είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνο να το κάνετε στην Ουκρανία; Όμως αποδείχθηκε ότι είναι πιο ασφαλές να διατηρείτε τα χρήματα αυτά στην Ουκρανία”, τόνισε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι “αστειεύεται”.

Συνεχίζοντας σε πιο σοβαρό τόνο, ο Αζάροφ σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες θα “αναλογίζονται εφεξής πολύ προσεκτικά τις αμφιβολίες τους όσον αφορά την αξιοπιστία” του τραπεζικού συστήματος. “Εμείς έχουμε δείξει κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών (στην εξουσία) ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα κατάσχεσης”, υπογράμμισε.

Πολλοί Ουκρανοί επιχειρηματίες έχουν καταχωρημένη έδρα των επιχειρήσεών τους στην Κύπρο και τα κεφάλαιά τους επαναπατρίζονται για να χρησιμοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το plan B του Αναστασιάδη! – “Η Βουλή θα απορρίψει το σχέδιο γιατί είναι άδικο”, δήλωσε νωρίτερα!

Ρωσία: Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες της Κύπρου

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

Λαγκάρντ: Η Κύπρος πρέπει να κουρέψει τις καταθέσεις της

Αναστασιάδης: Η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων – Έχω εναλλακτικό σχέδιο!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε