Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τον αποκεφάλισαν με ξίφος για τη δολοφονία συμπατριώτη του

Τον αποκεφάλισαν με ξίφος για τη δολοφονία συμπατριώτη του

 Ένας Σαουδάραβας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για φόνο, αποκεφαλίστηκε με ξίφος σήμερα στο Ριάντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Άγεντ Σαάντι είχε ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία ότι πυροβόλησε με αυτόματο όπλο έναν συμπατριώτη του, τον Άχμεντ Χιμπράνι, εξαιτίας διαφωνίας τους, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του που επικαλέστηκε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

Ο αποκεφαλισμός του αυξάνει σε 17 τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν εκτελεστεί στο βασίλειο από τις αρχές της χρονιάς.

Το 2011 τουλάχιστον 76 καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι η χώρα προχώρησε σε τουλάχιστον 79 εκτελέσεις την περίοδο αυτή.

Οι βιασμοί, οι ανθρωποκτονίες, η αποστασία [από το Ισλάμ], οι ένοπλες ληστείες και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών επισύρουν την ποινή του θανάτου στη Σαουδική Αραβία, όπου εφαρμόζεται μια αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε