Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τώρα, ποιος είναι ο ψεύτης; Επιστολή… μεταμέλειας Σαρκοζί σε Νετανιάχου

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο θάνατος του πεθερού του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να επιχειρήσει ο Γάλλος πρόεδρος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατάκα «ο Νετανιάχου είναι ψεύτης» που ξεστόμισε ο «Σαρκο» σε συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμα, νομίζοντας πως τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. Σίγουρα, όχι ο ίδιος ο Νετανιάχου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, λοιπόν, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να συμμαζέψει τη γκάφα ολκής. Και σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Γάλλος πρόεδρος βεβαιώνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη φιλία του παρότι, όπως ο ίδιος περιγράφει, “έχουν διαφορετικές απόψεις για το Μεσανατολικό”.

“Η φιλία μου είναι δεδομένη και οι διαφορετικές μας απόψεις σχετικά με τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή και οι ερμηνείες που εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν την επηρεάζουν”, αναφέρει ο Σαρκοζί.

Ο Νετανιάχου δε σχολίασε ποτέ τη γκάφα Σαρκοζί που, όπως επισημαίνει το Reuters, συνέπεσε με μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Ισραήλ-Παρισιού έχουν βελτιωθεί μετά από δεκαετίες έντασης με αφορμή τις στενές σχέσεις της Γαλλίας με αραβικές χώρες.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν είναι ο μοναδικός με τον οποία τα… έβαλε ο Νικολά Σαρκοζί. Μέσα στο παραλήρημά του, ο Γάλλος πρόεδρος τα έσουρε και τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως “είναι τρελός και καταθλιπτικός”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί σε Ομπάμα: «Ο Νετανιάχου είναι ψεύτης»

Σαρκοζί: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»

Παπανδρέου σε Σαρκοζί: «Είμαι εγώ τρελός και καταθλιπτικός;»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε