Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Του… καλάρεσε στο Παρίσι! Παρέλαση για την 4η Ιουλίου “ονειρεύεται” ο Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ Εμανουελ Μακρόν παρέλαση Παρίσι

Τα μεγαλεία στη Γαλλία “θάμπωσαν” τον Ντόναλντ Τραμπ. Και τώρα, θέλει κι εκείνος παρέλαση για την εθνική επέτειο των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, όπως αυτή που γίνεται στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης.

Στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης, την εθνική επέτειο των Γάλλων τη 14η Ιουλίου, βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί με το ζεύγος Μακρόν παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση. Και του άρεσε τόσο πολύ, που θέλει να το κάνει και τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής παρέλασης στην Ουάσιγκτον την 4η Ιουλίου, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Το είπε ο ίδιος. Αντλεί την έμπνευσή του από το Παρίσι.

Ντόναλντ Τραμπ Εμανουέλ Μακρόν

“Θέλω παρέλαση στην Ουάσινγκτον”

Τραμπ και Μακρόν συναντήθηκαν ξανά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπως είπε ο Τραμπ, ζήτησε από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας παρέλασης και στις ΗΠΑ. Φυσικά, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε ότι εντυπωσιάστηκε από την παρέλαση στη γαλλική πρωτεύουσα. «Σε μεγάλο βαθμό λόγω των όσων είδα, ενδέχεται να κάνουμε κάτι τέτοιο την 4η Ιουλίου στην Ουάσιγκτον στη λεωφόρο Πενσιλβάνια» είπε σε δημοσιογράφους.

Χαμογελώντας μάλιστα προσέθεσε λίγο μετά: «θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε καλύτερα» σε σύγκριση με την παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία.

Ντόναλντ μου, Εμανουέλ μου

Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν σημαντικά θέματα. Το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός και μίλησε για τον Γάλλο πρόεδρο με τα θερμότερα λόγια.

Παρίσι

«Κάνει φανταστική δουλειά στη Γαλλία. Κάνει ό,τι πρέπει να γίνει» είπε. «Είναι μεγάλη τιμή» να βρίσκομαι εδώ με τον Εμανουέλ Μακρόν. «Πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές νίκες όλων των εποχών», σημείωσε.

«Τον σέβονται οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι. Δεν θα ξεχάσουμε το δείπνο μας στον Πύργο του Άιφελ» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Μακρόν τόνισε: «Έχουμε πολλές κοινές απόψεις. Η δύναμη αυτής της σχέσης έγκειται στο ότι τα λέμε όλα μεταξύ μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα. Όμως, συμφωνούμε σε πολλά».

Παρίσι Εμανουέλ Μακρόν παρέλαση Ντόναλντ Τραμπ

Και φυσικά, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε να αποθεώσει (ξανά) τον Τραμπ. «Όλοι οι Γάλλοι ήταν περήφανοι που σας είχαμε στο Παρίσι με τη σύζυγό σας την 14η Ιουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις