Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Του «γύρισε το μυαλό» και σκότωσε 16 ανθρώπους γιατί τον έστειλαν για 4η φορά στον πόλεμο

Του είχαν υποσχεθεί ότι δε θα τον έστελναν ξανά στον πόλεμο. Αλλά βρέθηκε στο Αφγανιστάν. Δεν άντεξε και σε κατάσταση αμόκ σκότωσε 16 αθώες ψυχές.

Ο Αμερικανός στρατιώτης που δολοφόνησε εν ψυχρώ παιδιά, γυναίκες και άνδρες στο Αφγανιστάν ήταν αναστατωμένος γιατί έπρεπε να υπηρετήσει, για τέταρτη φορά, σε πολεμική ζώνη και πιθανόν να πάσχει από μετατραυματικό στρες, σύμφωνα με τον συνήγορό του Τζον Χένρι Μπράουν.

Ο 38χρονος στρατιωτικός είχε τραυματιστεί δύο φορές στις τρεις αποστολές του στο Ιράκ και τον είχαν διαβεβαιώσει πως δεν θα αποσπαστεί ξανά σε πολεμική ζώνη. «Είχαν πει στον ίδιο και στην οικογένειά του ότι η θητεία του στη Μέση Ανατολή είχε τελειώσει. Η οικογένειά του πίστευε ότι δεν θα ξαναπάει εκεί. Αλλά αυτό άλλαξε μέσα σε μια νύχτα», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Αμερικανός αξιωματικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στους New York Times ότι η σφαγή ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού «άγχους, αλκοόλ και οικογενειακών θεμάτων». Ο δικηγόρος του στρατιώτη, όμως, διέψευσε τα περί αλκοόλ και οικογενειακών προβλημάτων.

Ο αρχιλογίας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Έχει υπηρετήσει τρεις φορές στο Ιράκ, όπου τραυματίστηκε στο κεφάλι και έχασε τμήμα του ποδιού του. Γι’ αυτό Δεν ήταν σίγουρος αν μπορούσε να πάει στο Αφγανιστάν.

Είναι ένας από τους πολλούς που κατατάχθηκαν στο στρατό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Γνώρισε τη σύζυγό του μέσω internet, ο γάμος τους ήταν ευτυχισμένος και έχουν δύο μικρά παιδιά. Η οικογένειά του μεταφέρθηκε για προστασία σε στρατιωτική βάση στην περιοχή του Σιάτλ.

Προς το παρόν, κρατείται σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ, αλλά σύντομα θα μεταφερθεί σε στρατιωτική φυλακή στις ΗΠΑ, το πιθανότερο στη βάση Φορτ Λέβενγουοοθ του Κάνσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με εκδίκηση απειλούν οι Ταλιμπάν για την σφαγή αμάχων από αμερικανό στρατιώτη

Σοκ από την σφαγή 16 αφγανών από αμερικάνο στρατιώτη – Τι δηλώνει το ΝΑΤΟ

Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί απο τη χώρα ζήτησε ο αφγανός πρόεδρος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε