Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Του “κόλλησαν” τη βόμβα στο αυτοκίνητο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ισραηλινο δάκτυλο “βλέπει” το Ιραν πίσω από τη νέα επίθεση εναντίον επιστήμονα που σχετίζεται με το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας την ώρα που το αυτοκίνητό του ήταν εν κινήσει ήταν [Βλέπε άρθρο] , υποστηρίζει η Τεχεράνη. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το θύμα της φονικής επίθεσης εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ. υποδιευθυντής στον σταθμό της Νατάνζ που είναι η κεντρική μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης υποστήριξε ότι πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη είναι το Ισραήλ και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν.
«Η βόμβα ήταν μαγνητική, όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)», δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι εκτός του Iρανού επιστήμονα που επέβαινε στο αυτοκίνητο, από την έκρηξη σκοτώθηκε και ένας πεζός, ενώ ένας από τους επιβαίνοντες τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά. Δύο άνθρωποι επέβαιναν στην μοτοσικλέτα που προσέγγισε το αυτοκίνητο. Ο ένας κόλλησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Διαβάστε επίσης:
Ποιοι σκοτώνουν τους πυρηνικούς επιστήμονες του Ιράν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε