Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Σομαλία

Σομαλοί αντάρτες. ΦΩΤΟ REUTERS
Σομαλοί αντάρτες. ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μάχες των ισλαμιστών ανταρτών με στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μογκαντίσου στην διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ ισλαμιστών ανταρτών και στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία(Amisom).

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά την εκτόξευση βλήματος όλμου που είχε στόχο την κυριότερη βάση της Amisom,κοντά στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια η ειρηνευτική δύναμη απάντησε με πυρά προς την περιοχή Μπακάρα,οχυρό των ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης,από το οποίο φαίνεται ότι έγινε η εκτόξευση.

“Είδα πέντε αμάχους να σκοτώνονται επί τόπου από ένα βλήμα,κοντά σε μία στάση λεωφορείου και πολλούς τραυματίες”,είπε ένας κάτοικος.Στην ίδια περιοχή Μπακάρα,τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν,δύο από τα οποία γυναίκες,από μία οβίδα που έπεσε σε μία αγορά,είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. 

Ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο Μεντίνα,ανέφεραν ότι περίπου 20 τραυματίες από τα πυρά μεταφέρθηκαν εκεί και δύο από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε