Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε διαδήλωση

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης όταν άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Σανάα οι οποίοι ζητούσαν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ,

σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ιατρικής πηγής.  Ο Μοχάμεντ αλ Άμπανι, διευθυντής νοσοκομείου της Σανάα, ανέφερε ότι 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές 25 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ πολλοί άλλοι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα μετά την εισπνοή δακρυγόνων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκενττρωθεί στην πλατεία των Αλλαγών στο κέντρο της Σανάα, όπου νέοι έχουν κατασκηνώσει από τον Φεβρουάριο με αίτημα την αποχώρηση του Σάλεχ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα.

Πάντως σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας της Υεμένης οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να πυρπολήσουν ένα όχημα της αστυνομίας, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν ενόπλους της αντιπολίτευσης ότι άνοιξαν πυρ εναντίον της πορείας.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Τάιζ, την Ιμπ και την Νταμάρ, τρεις πόλεις νότια της Σανάα, καθώς και στην βόρεια πόλη Σάαντα για να διααρτυρηθούν κατά των βίαιων συγκρούσεων.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα συγκρούσεις ξέσπασαν σε βόρεια συνοικία της Σανάα, σπάζοντας για μία ακόμη φορά την εκκεχειρία μεταξύ των αντιπάλων και των οπαδών του Σάλεχ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε