Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 21 αγνοούνται από το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 21 αγνοούνται από το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Τουλάχιστον 26 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους, 51 τραυματίστηκαν και 21 αγνοούνται μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα φέτος στον κλάδο αυτό της ενεργειακής βιομηχανίας στην Κίνα, ο οποίος έχει στιγματιστεί από τα συχνά δυστυχήματα, όπως σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στις σωστικές προσπάθειες λαμβάνουν μέρος συνεργεία και από άλλα κοντινά ανθρακωρυχεία.

Το ανθρακωρυχείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα βρίσκεται στο Σιαοτζιαουάν της επαρχίας Σετσουάν, όπου η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή τις τελευταίες ημέρες. Το ανθρακωρυχείο ανήκει στην εταιρεία Zhengjin Indystry and Trade Company. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ιδιοκτήτης του ανακρίνεται ήδη.

Από τους 51 τραυματίες ανθρακωρύχους, η κατάσταση των επτά θεωρείται κρίσιμη.

Μετά την έκρηξη μονοξείδιο του άνθρακα “γέμισε” πολλές στοές του ανθρακωρυχείου, κι οι διασώστες πρέπει να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, στα κινεζικά ανθρακωρυχεία χάνονται οι περισσότερες ζωές από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως χρειάζεται όλο και περισσότερη ενέργεια και οι ιδιοκτήτες των ανθρακωρυχείων πιέζουν να αυξηθεί η παραγωγή όσο περισσότερο είναι δυνατό, παραβλέποντας τους κανονισμούς εργασιακής ασφάλειας.

Πέρυσι 1.973 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, από 2.433 το 2010 και 2.631 το 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε