Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τουλάχιστον 27 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές απο τον τυφώνα Sandy

Τουλάχιστον 27 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές απο τον τυφώνα Sandy

Ακύρωσε ο Ομπάμα τις προεκλογικές του εμφανίσεις της Τετάρτης. Απίσυετες εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των ορμητικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον Σάντι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο. Οι δέκα βρήκαν τον θάνατο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα, δήλωσε ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ.

    Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους δύο νεκρούς, ο ένας εξ αυτών ήταν πυροσβέστης, στην Πολιτεία Κονέκτικατ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νταν Μαλόι.

 Άλλα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ–μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια μητέρα, που συνεθλίβησαν όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, όπου μετέβαιναν και τα δύο τους παιδιά, τα οποία διεσώθησαν χωρίς τραύματα–δήλωσε ο κυβερνήτης του Κρις Κρίστι.

Στην Πενσιλβάνια έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο Μέριλαντ, ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια–όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση–μία 48χρονη βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με φορτηγό. Άλλη μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος του τρικάταρτου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε ανοικτά της Βορείου Καρολίνας, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αγνοείται ακόμη.
 

  Εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, στον Καναδά, όπου έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις του Σάντι, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χτυπημένη από απομεινάρια που παρέσυραν οι σφοδροί άνεμοι, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.
    Όσον αφορά τις υπηρεσίες στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε σήμερα πως η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου της δεν προβλέπεται να επαναληφθεί για ακόμη τέσσερις με πέντε ημέρες, αλλά πρόσθεσε πως σήμερα ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να λειτουργήσει σε περιορισμένη κλίμακα το δίκτυο λεωφορείων, και από αύριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
 

Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν, και Ουΐλιαμσμπεργκ.
    Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εξέφρασε τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του ότι από αύριο ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω των εκτάκτων συνθηκών.
    Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ την πιθανότητα «να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ουόλ Στριτ στην ομαλότητα» και δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος για το γεγονός ότι αύριο θα λειτουργήσει εκ νέου» η Ουόλ Στριτ.

Πάνω από οκτώ εκατ. νοικοκυριά έχουν παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό σήμερα σε 18 πολιτείες στα βορειανατολικά των ΗΠΑ και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο Σάντι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.
    
«Στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), στις πληγείσες Πολιτείες καταγράφονταν 8.114.433 πελάτες χωρίς παροχή ηλεκτρικού στις ζώνες που δοκιμάσθηκαν», υποδηλώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, προσθέτοντας πως η δεινότερα πληγείσα πολιτεία ήταν το Νιου Τζέρσεϊ, όπου παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό 2,5 εκατ. νοικοκυριά.

Πάνω από 130.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και στον Καναδά σήμερα, εξαιτίας της πτώσεως δένδρων, ή ηλεκτρικών συρμάτων, κατά το διάβα του Σάντι από τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Περίπου 90.000 κατοικίες βυθίσθηκαν στο σκοτάδι στην επαρχία Οντάριο, ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρισμού Hydro One, ενώ στο Κεμπέκ η εταιρεία Hydro-Quebec απαριθμεί σε 43.000 τις αντίστοιχες βλάβες, κυρίως γύρω από το Μόντρεαλ.
 

  Πέρα από τις βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο, και το Διαδίκτυο γνώρισε σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του, με πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, όπως ο Huffington Post, να προσπαθούν να διορθώσουν «τις τεχνικές δυσκολίες» που αντιμετώπισαν σήμερα.
    Στην αρχική σελίδα του ο ιστότοπος Huffington Post τονίζει πως οι διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν από τη μανία του Σάντι, προκάλεσαν «τεχνικές δυσκολίες», υποχρεώνοντας τον να δημοσιεύει σήμερα μόνον λιγοστά άρθρα και χωρίς φωτογραφίες.
    «Εργαζόμαστε προκειμένου να επανέλθει ο ιστότοπος σε ομαλή λειτουργία», τονίζεται στο κύριο άρθρο.
    Ο νεοϋρκέζικος ιστότοπος Gawker, όπως και άλλοι όπως οι Jejebel, ή ο Gizmodo, δεν ανταποκρίνονται, ενώ ο Buzfeed καλεί τους χρήστες να μεταβαίνουν σε άλλους λογαριασμούς του, όπως στο Tumblr, το Twitter, ή το Facebook για να δουν τις τελευταίες του ενημερώσεις.

    Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε όλες τις αυριανές προεκλογικές του εμφανίσεις και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών.
    «Ο πρόεδρος θα παραμείνει αύριο στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα παρέχονται όλες οι ομοσπονδιακές μέριμνες για την στήριξη των εργασιών για την αποκατάσταση» των τοπικών κοινωνικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ.



 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον 26 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από το πέρασμα της Sandy

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

Καρχαρίας στους δρόμους του Νιου Τζέρσει;

Ρόμνεϊ: Η συγκέντρωση έγινε εκδήλωση για τα θύματα του Sandy

Σε “κατάσταση συναγερμού” ο πυρηνικός σταθμός στο Νιού Τζέρσεϊ

Οι μαϊμού φωτογραφίες από τον τυφώνα Σάντυ!

Gotham City η Νέα Υόρκη! – Φωτογραφίες από την καταστροφή που αφήνει πίσω του ο τυφώνας Σάντυ

Έρχεται η Sandy; Απλά «κατεβάστε» το application! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε