Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων

 Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, στην κεντρική Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη μονάδα αυτή, όπως και τα γειτονικά της σπίτια στην πόλη Ιντόρε, προσέθεσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων IANS.

“Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να ανέβει στους 10, καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση”, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σρινίουας Ράο.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Ιντόρε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου, Μποπάλ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε από το εργοστάσιο, μετά την οποία άρχισαν να εκρήγνυνται πυροτεχνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εντός μερικών λεπτών τυλίχθηκαν στις φλόγες τέσσερα γειτονικά σπίτια, σύμφωνα με τους ίδιους.

Στην Ινδία σημειώνονται συχνά δυστυχήματα σε εργοστάσια πυροτεχνημάτων, τα οποία λειτουργούν συνήθως παράνομα και δεν τηρούν τις προδιαγραφές για την ασφάλεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε