Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τουριστικός χαμός για την αυστριακή πόλη Fucking

Τουριστικός χαμός για την αυστριακή πόλη Fucking

Οι κάτοικοι της πολης έχουν κουραστεί από τους τουρίστες που κλέβουν τις πινακίδες της πόλης με το άσεμνο όνομα.

Η Αυστριακή κωμόπολη του Fucking, που εάν όχι ακριβώς ηχητικά, αλλά τουλάχιστον οπτικά, παραπέμπει σε μία αναιδή αγγλική λέξη, έχει μετατρέψει την τοποθεσία σε πόλο έλξης για τους αγγλόφωνους παραθεριστές, για τους συλλέκτες πινακίδων και χαίρει μεγάλης επισκεψιμότητας μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου.

Ο Φραντς Μάιντλ, δήμαρχος της πόλης Τάρσντοφ, στο διοικητικό διαμέρισμα της οποίας ανήκει και η κωμόπολη, διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τους κατοίκους της να ζητούν πιεστικά την αλλαγή της γραφής της ονομασίας της, σε κάτι που οπτικά τουλάχιστον θα παραπέμπει σε κάτι λιγότερο προκλητικό–όπως για παράδειγμα Fuking, ή Fugging.

«Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτό στον διεθνή Τύπο», τόνισε ενοχλημένος ο Μάιντλ από την πόλη της Άνω Αυστρίας, κοντά στη μεθόριο με τη Γερμανία.

«Αυτό είχε συζητηθεί προ μερικών ετών, αλλά δεν προέκυψε τίποτε. Και βεβαίως δεν έχει τεθεί υπό συζήτηση τώρα», δήλωσε.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της κωμόπολης–της οποίας η ονομασία προήλθε μάλλον από τον Άνταλπερτ φον Φούκινγκεν (Adalpert von Vucckingen), ο οποίες διέμενε εκεί τον 11ο αιώνα–ήδη έχουν κουρασθεί να βλέπουν τους τουρίστες να τους κλέβουν την πινακίδα του χωριού και να βγάζουν φωτογραφίες με άσεμνες πόζες μπροστά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε