Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη για άρθρο της σχετικά με το πραξικόπημα

Τουρκία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη για άρθρο της σχετικά με το πραξικόπημα

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα μια Τουρκάλα δημοσιογράφος, η οποία είχε συλληφθεί για κείμενο που είχε γράψει για το πραξικόπημα. Η συντάκτρια είχε τεθεί για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης στο οποίο επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση, διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα του περασμένου χρόνου. 

Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της ”Kocaeli Koz” στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα στην οποία εργάζεται.

Η Κοράι γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ότι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάζεται η ίδια τακτικά ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

 

Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω του έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016. 

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε