Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τους 173 έφτασαν οι νεκροί στην Παλαιστίνη

Τους 173 έφτασαν οι νεκροί στην Παλαιστίνη

Επτά Παλαιστίνιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους από τα τέλη των εχθροπραξιών στις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης του παλαιστινιακού θύλακα, που ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς.

Με τους επτά νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των απωλειών στην Παλαιστινιακή πλευρά από την επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» του Ισραήλ, φθάνει τους 173 νεκρούς. Περίπου 1.300 άνθρωποι υπολογίζεται πως τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου και περαιώθηκε με την συνομολόγηση εκεχειρίας με τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες την περασμένη εβδομάδα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι παλαιστινιακές απώλειες αφορούν αμάχους, μεταξύ τους πάνω από 40 παιδιά και τουλάχιστον 13 γυναίκες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (PCHR) στη Γάζα κατέγραψε τουλάχιστον 105 νεκρούς αμάχους.

Από ισραηλινής πλευράς, οι απώλειες περιορίσθηκαν σε έξι νεκρούς –δύο ήσαν στρατιώτες– οι οποίοι ως επί το πλείστον βρήκαν τον θάνατο από βολές ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απορία ενός 6χρονου Παλαιστίνιου: Μαμά, πότε θα πεθάνουμε;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε