Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τους αφήνουν στην τύχη τους για οικονομικούς λόγους

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αμερικανικός στρατός σταμάτησε τη μεταφορά σεισμοπλήκτων της Αϊτής για ιατρική παρακολούθηση, για… λόγους οικονομίας.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε  ότι σταμάτησε τη μεταφορά θυμάτων του σεισμού της Αϊτής στις ΗΠΑ για ιατρική παρακολούθηση ύστερα από τις ανησυχίες ορισμένων κυβερνήσεων πολιτειών αναφορικά με το ποιος θα πληρώσει για την θεραπεία τους.

    “Πρέπει να υπάρχει ένας προορισμός για να τους μεταφέρουμε”, είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης μεταφορών, επικαλούμενος πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές της Φλόριντα διεμήνυσαν στην Ουάσινγκτον ότι η πολιτεία έχει ανάγκη χρημάτων για την θεραπεία των θυμάτων του σεισμού.

    “Νομίζω ότι και η πολιτεία της Τζόρτζια έχει κάνει παρόμοια ανακοίνωση, έτσι εάν δεν μπορούμε να τους μεταφέρουμε πουθενά για θεραπεία, τότε θα παραμείνουν στην Αϊτή”, τόνισε.

    Πάνω από 500 σεισμόπληκτοι βρίσκονται για θεραπεία σε νοσοκομεία της Φλόριντα, ενώ και σε νοσοκομεία άλλων πολιτειών έχουν επίσης μεταφερθεί τραυματίες Αϊτινοί,σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Yπολογίζεται ότι οι νεκροί του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου θα φθάσουν περίπου τις 200.000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε