Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τους δουλεύει όλους ο Καντάφι;

Που είναι στ’ αλήθεια ο Μουαμάρ Καντάφι; Παραμένει στην Λιβύη; Ή ήταν σε μια από τις δυο τεράστιες αυτοκινητοπομπές που μπήκαν στο Νίγηρα;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Οι φήμες πολλές. Οι δυτικοί κάνουν διαρροές σε ξένα ΜΜΕ αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί τίποτα.

Ο Ρίσα Αγκ Μπούλα, μια από τις ηγετικές μορφές των Τουαρέγκ στις δύο εξεγέρσεις τους στο Νίγηρα “διέψευσε κατηγορηματικά” σήμερα ότι βρισκόταν με την αυτοκινητοπομπή πολιτικών και στρατιωτικών οχημάτων που διέσχισαν την πόλη Αγκαντέζ προερχόμενα από τη Λιβύη.

“Που με είδατε στην αυτοκινητοπομπή του Καντάφι;” αναρωτήθηκε ο ίδιος, που θεωρείται στενός φίλος του Καντάφι και είχε μείνει στη Λιβύη, το 2009 στο τέλος της εξέγερσης των Τουαρέγκ.

Στρατιωτική πηγή του Νίγηρα επιβεβαίωσε ότι μεγάλη αυτοκινητοπομπή πολιτικών και στρατιωτικών οχημάτων από τη Λιβύη πέρασε την πόλη Αγκαντέζ στο βόρειο Νίγηρα.

“Είδα μια ασυνήθιστη και εντυπωσιακή φάλαγγα, πολλών δεκάδων οχημάτων να μπαίνει στο Αγκαντέζ προερχόμενη από το Αρλίτ, μια πόλη κοντά στα αλγερινά σύνορα, και να κατευθύνεται προς τη Νιαμέι”,
επισήμανε η ίδια πηγή, η οποία ανέφερε “επίμονες φήμες” ότι στην αυτοκινητοπομπή βρίσκεται ο Μουάμαρ Καντάφι.

“Υπάρχουν έντονες φήμες περί παρουσίας του Καντάφι ή ενός από τους γιους του στην αυτοκινητοπομπή”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, δημοσιογράφος ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Αγκαντέζ δήλωσε πως “είδε αυτοκινητοπομπή με δεκάδες οχήματα να διασχίζει την πόλη με κατεύθυνση την πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι”.

“Πολλοί μάρτυρες είδαν στην αυτοκινητοπομπή τον Ρίσα Αγκ Μπούλα”, συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Περίπου δέκα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Καντάφι, ανάμεσα τους και ο Μανσούρ Ντάου επικεφαλής των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας, έφτασαν την Κυριακή στο Αγκαντέζ.

Στο έδαφος του Νίγηρα έφτασαν και άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον του Καντάφι, συνοδευόμενα από τον ηγέτη της εξέγερσης των Τουαρέγκ Αγκάλι Αλάμπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάει Μπουρκίνα Φάσο ο Καντάφι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε