Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τους σκότωσαν οι βόμβες που ετοίμαζαν

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τρεις Κολομβιανοί φοιτητές κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες βόμβες, όταν κάτι πήγε λάθος…

Από την έκρηξη σε σπίτι της πρωτεύουσας Μπογκοτά σκοτώθηκαν οι τρεις φοιτητές, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους η μητέρα ενός από τα θύματα και ένας φίλος τους, επίσης φοιτητής. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη και το ωστικό κύμα προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτίρια το πρωί της Κυριακής σε ένα λαϊκό προάστιο βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς οι τέσσερις φοιτητές, που ήταν εγγεγραμμένοι στο δημόσιο πανεπιστήμιο της περιφέρειας της Μπογκοτά, κατασκεύαζαν μικρές βόμβες, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά που συνολικά έφθαναν τα 10 κιλά.

Στο παρελθόν, βόμβες αυτού του είδους έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας κατά την διάρκεια φοιτητικών διαδηλώσεων στην Κολομβία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στο εσωτερικό του σπιτιού προπαγανδιστικό υλικό της αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) καθώς και του αντάρτικου πόλης M-19, το οποίο διαλύθηκε το 1989 και μέλος του οποίου είχε υπάρξει ο σημερινός δήμαρχος στην Μπογοτά Γουστάβο Πέτρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε