Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τους βασάνισαν και τους εκτέλεσαν – Βρήκαν οκτώ νεκρούς κι έναν ομαδικό τάφο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Ακόμα μια μακάβρια ανακάλυψη στο Μεξικό, όπου ο πόλεμος των καρτέλ μαίνεται χωρίς τέλος.

Η αστυνομία εντόπισε τα πτώματα οκτώ ανδρών και τα λείψανα αρκετών άλλων, στην επαρχία Τσιουάουα. Τα οκτώ θύματα, ηλικίας 30 έως 35 ετών, βρέθηκαν σε δρόμο περίπου 85 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Τσιουάουα. Είχαν βασανιστεί και πυροβοληθεί στο κεφάλι, ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής πολιτειακής κυβέρνησης.

Οι αρχές εντόπισαν επίσης, έναν τάφο, με τα λείψανα ανδρών που έχασαν τη ζωή τους πριν από περίπου δύο χρόνια στην περιοχή της ερήμου, νότια της πόλης Σιουδάδ Χουάρες, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Τα οστά και τα ρούχα των θυμάτων είχαν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι τοπικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε εξέταση DNA για να ξεκαθαρίσουν τον αριθμό των νεκρών, την ταυτότητα τους, καθώς επίσης, την αιτία και το χρόνο θανάτου.

Η επαρχία Τσιουάουα είναι μια από τα μεξικανικές πολιτείες, που επλήγησαν περισσότερο από τη βία, απόρροια του πολέμου μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του, που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, έναν 6ετή πόλεμο κατά των καρτέλ, που οδήγησε σε απότομη αύξηση των βίαιων εγκλημάτων.

Περίπου 60.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε συγκρούσεις που σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του Καλντερόν.

Ο διάδοχός του, Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Δεκεμβρίου, έχει υποσχεθεί ότι προτεραιότητά του θα είναι να μειωθεί η βία και να επικεντρωθούν οι αρχές στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων, όπως οι εκβιασμοί και οι απαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυμνοί για να τιμήσουν τη νύχτα των νεκρών-ΦΩΤΟ

Απήγαγαν πτώμα από γραφείο τελετών

Συνελήφθη στέλεχος συμμορίας που δολοφόνησε 72 μετανάστες

16χρονος κατηγορούμενος για 50 φόνους!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε