Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγικό θάνατο βρήκαν 2 ηλικιωμένοι από τις φωτιές στην Ιταλία

Τραγικό θάνατο βρήκαν 2 ηλικιωμένοι από τις φωτιές στην Ιταλία

Δυο ηλικιωμένοι, κάτοικοι της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια έχασαν την ζωή τους, εξαιτίας πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή.

Πρόκειται για έναν 87χρονο –το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο σε περιοχή έξω από το κατοικημένο κέντρο του Μποργκοτάρο όπου μαίνεται ένα πύρινο μέτωπο– και έναν άνδρα 80 ετών που προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα και μικρά ξύλα αλλά η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο παγιδεύοντάς τον.

Σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής και των περιφερειών, οι πυρκαγιές σήμερα, στις διάφορες περιοχές της χώρας, ξεπέρασαν τις εκατό.

Στην Τοσκάνη οι φλόγες έκαναν στάχτη μεγάλο μέρος του γνωστού πάρκου του Σαν Ροσόρε. Στην ιταλική πρωτεύουσα, πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση πέντε διαφορετικών εστιών. «Η πυροσβεστική στην Ρώμη είναι σε δύσκολη θέση, διότι διαθέτει μόνον τριάντα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν νερό», κατήγγειλε το συνδικάτο Cgil.

Πολλές κατοικίες εκκενώθηκαν την περασμένη νύχτα στο νησί Ίσκια, στ’ ανοικτά της Νάπολης. Η πυρκαγιά, μπόρεσε, τελικώς, να τεθεί υπό έλεγχο.

Πάνω από πενήντα τα πύρινα μέτωπα στην Καλαβρία, όπου οι πυροσβέστες συνεργάζονται στενά με την δασική υπηρεσία και την πολιτική προστασία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης. Στην δε Σικελία, τέλος, οι φλόγες απειλούν εκτεταμένες δασικές εκτάσεις, στις περιφέρειες των πόλεων Μεσίνα, Παλέρμο και Κατάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφιαλτική νύχτα με ανεξέλεγκτη τη φωτιά στην Αρκαδία – Κλειστή η Εθνική Οδός σε μήκος 20 χιλομέτρων – Στα χέρια της αστυνομίας 45χρονος για εμπρησμό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε