Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τραγωδία! Nήπια κάηκαν ζωντανά – Φύλακας έβαλε φωτιά σε σχολείο

σχολείο

– Τρομακτική επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία
– 4 παιδιά και 6 ενήλικες νεκροί, 40 τραυματίες
– Φόβοι ότι θα αυξηθούν οι νεκροί
– Άγνωστα τα κίνητρα του φύλακα

Τουλάχιστον 4 νήπια και 6 ενήλικες κάηκαν ζωντανοί και περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην τρομακτική επίθεση. Ο φρουρός περιέλουσε με βενζίνη πολλά παιδιά και αυτοπυρπολήθηκε στο Innocent Children’s People Municipal Education Centre, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Ο φρουρός, σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να κλείδωσε έναν δάσκαλο σε αίθουσα πριν τον πυρπολήσει. Το Frangipani Regional Hospital ανέφερε ότι 40 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ενηλίκων, νοσηλεύονται για εγκαύματα, αναπνευστικές δυσκολίες και τραυματισμούς.

15 άνθρωποι με απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Belo Horizonte όπου τα τραύματά τους μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα από ό,τι εκείνα της μικρής πόλης όπου έγινε η τραγωδία. Ο δράστης νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Είχε υποστεί εγκαύματα στο 90% του σώματός του και πέθανε λίγη ώρα αργότερα.

Ο δράστης του ανατριχιαστικού εγκλήματος

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες, έχουν τραυματιστεί. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Τα νήπια, μεταξύ 2 και 4 ετών, και οι 6 ενήλικες κάηκαν ζωντανοί μετά την επίθεση του φύλακα.

“Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην πόλη. Πιστεύουμε ότι ένας φρουρός ασφαλείας στο νηπιαγωγείο πυρπολήθηκε και πυρπόλησε παιδιά”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας John Aparecido Nascimento.

“Τουλάχιστον 5 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 15 άνθρωποι νοσηλεύονται, ορισμένοι εκ των οποίων με απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις γινόταν αναφορά για 6 νεκρά παιδιά και 40 τραυματίες αλλά ο αριθμός έχει αναθεωρηθεί. Οι αρχές έχουν στείλει ελικόπτερα για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ανατριχιαστικές εικόνες από το σχολείο

Ανατριχιαστικές εικόνες με γονείς και πληρώματα έκτακτης ανάγκης έξω από το σχολείο κάνουν τον γύρο του κόσμου στα social media. Ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν φύλακας στο σχολείο. Τα κίνητρα της τρομακτικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ορισμένοι κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι ο δράστης ήταν νυχτοφύλακας που απολύθηκε από το νηπιαγωγείο και επέστρεψε για εκδίκηση. Αυτό δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί ακόμα ως κίνητρο από τους ερευνητές. Σωστικά συνεργεία έχουν αποσταλεί στην περιοχή από 5 γύρω πόλεις.

Πολλοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων για εξειδικευμένη περίθαλψη.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας μέσα σε λίγα λεπτά. Κάτοικοι και γονείς είχαν σπεύσει έξω από το σχολείο για να μάθουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους.

Πηγή: Sun, Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις