Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγωδία και πένθος από τις πλημμύρες στην Ιταλία (Video)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS)

Ένα παιδί 10 ετών, μια κοπέλα 24 ετών, ένας 25χρονος και ο 50χρονος πατέρας του. Όλοι τους θύματα του νέου φονικού κύματος κακοκαιρίας που «πνίγει» τη νότια Ιταλία!

Χείμαροι παρέσυραν σπίτια, κατέστρεψαν τα πάντα, πήραν μαζί τους τουλάχιστον εννέα ζωές συνολικά. Στην περιοχή Σαπονάρα, που απέχει 25 χιλιόμετρα από τη Μεσίνα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Το παιδί βρισκόταν μέσα στο σπίτι με την μητέρα του, όταν το σπίτι τους παρασύρθηκε από κατολίσθηση. Η μητέρα σώθηκε γιατί την τελευταία στιγμή κατάφερε να κρατηθεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού, το παιδί της, όμως, όχι. Την ίδια τύχη είχαν ένας 25χρονος με τον 50χρονο πατέρα του, έχασαν την ζωή τους.


Μια γυναίκα 24 ετών είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και σύμφωνα με τη La Repubblica, το πρωί της Τετάρτης, τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν με νύχια και με δόντια επιζώντες, βρήκαν το πτώμα της.

Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, συνεχίζουν να σκάβουν αδιάκοπα, με ειδικά μηχανήματα αλλά και με τα χέρια τους, για να βρουν επιζώντες, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Αιτία της καταστροφής είναι οι συνεχείς βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αποκόλληση ενός τμήματος της πλαγιάς του κοντινού βουνού. Και σε άλλες περιοχές της Σικελίας, όπως στην κωμόπολη Μπαρτσελόνα και Μιλάτσο, έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι και ποτάμια, προκαλώντας την κατάρρευση γέφυρας και καθιστώντας αναγκαία, μεταξύ των άλλων, την μερική εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου.

Το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της νότιας Ιταλίας (Καλαβρία, Απουλία, Σαρδηνία) και οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, βγαίνοντας από τα σπίτι τους μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε